User:Et-8/wiki/Main Page

From Gentoo Wiki
< User:Et-8‎ | wiki(Redirected from User:Et-8/wiki)
Jump to:navigation Jump to:search
moo

Välkommen till Gentoo wikin!

Kon Larry uppmanar dig att utforska wikin!

 Tillgänglig dokumentation

För att hitta information, använd sökrutan längst upp till höger på skärmen eller bläddra kategoriskt i wikin med hjälp av Dokumentationsämne länkarna nedan.

Såväl officiell Gentoo projektdokumentation som innehåll från gemenskapen finns här. De allra flesta dokumentationer kan redigeras offentligt. Officiella handlingar har en Handbok: eller Projekt: prefix (endast utvecklare kan redigera dem). Communitymedlemmar kan lämna kommentarer/åsikter för dessa sidor via respektive Diskussion sidor.

Hitta något att lägga till eller redigera? Komma igång avsnittet (nedan) ger bidragsgivare några tips om hur man börjar redigera artiklar.

Viktigast, Gentoo Handboken är bland de bästa dokumenten som finns på wikin:

Dokumentationsämne

Bidra

 Nyheter

Oktober 31, 2020: Uppdatering till MediaWiki 1.35.0

Version 1.35.0 av MediaWiki har distribuerats till vår wiki! Wiki bidragsgivare kan njuta av den nya visuella redigeraren. Rapportera eventuella problem under vår wiki webbplatskategori på Bugzilla.


Oktober 2, 2020: Morgondagens Gentoo Bugday kommer att fokuseras på wiki förbättringar

Det är lite kort varsel, men nästa Gentoo Bugday kommer att fokusera på att förbättra dokumentationen runt wikin. Förbättringar kan alltid göras, så som alltid hoppas vi att våra medlemmar i samhället blir involverade i morgon. Gå med på Freenode IRC i #gentoo-bugday (webchat) om du vill chatta eller inte vet var du ska börja.


April 17, 2019: Nytt gemenskap profilformulär för wiki användare

Ett användarprofilformulär har skapats för att hjälpa våra medlemmar att skapa sina wiki-profilsidor. Att använda det här formuläret hjälper vår community att undvika att formatera sina användarsidans sidor med de traditionella {{InfoBox}} -mallarna. För närvarande är användarformuläret ganska grundläggande. Användare kan lägga till sitt riktiga namn, smeknamn, webbplats, PGP-nyckelfingeravtryck etc. Räkna med att funktionaliteten kommer att utökas i framtiden.


 Komma igång

Alla är välkomna att redigera eller skapa sidor på denna wikin.

Gentoo wiki bidragsgivare uppmuntrar nybörjare att konsultera Hjälpsidan innan du gör ändringar. Den länkar också till MediaWiki Användarguide som innehåller information om hur man använder wiki mjukvaran.

Låt oss veta om det finns något vi kan förbättra på Återkopplingssidan.

För alla frågor relaterat till användning eller redigering av wiki, du kan alltid gå med i vår #gentoo-wiki (webchat) IRC kanal på Libera Chat eller skicka e-post till oss på wiki@gentoo.org.

Vänligen notera: För allmän Gentoo-support, vänligen kontakta vår stödgemenskap istället. Allmänt stöd är inte tillhandahållen via wikin.

 Nyligen tillagda sidor