User talk:Parazyd

From Gentoo Wiki
Jump to:navigation Jump to:search


Mi koristimo TranslateWiki Page translation za pomoć pri prevođenju stranica Gentoo Wikija na druge jezike. Wiki koristi gettext sistem poruka koji razdvaja članke u male dijelove teksta koji se s lakoćom prevode.

Za urednike: Označivanje sekcija za prevođenje

Prije nego što se stranica može prevesti, treba označiti sekcije koje se mogu prevesti. U većini slučajeva to je cijeli članak.

Za označivanje sekcije kao "translatable", stavite je u <translate> XML tagove, poput slijedećeg:

CODE Označivanje članka za prevođenje
&lt;translate&gt;
Mi koristimo [http://translatewiki.net/wiki/Translating:Page_translation_feature TranslateWiki Page translation] za pomoć pri prevođenju stranica Gentoo Wikija na druge jezike.
Wiki koristi gettext sistem poruka koji razdvaja članke u male dijelove teksta koji se s lakoćom prevode.
&lt;/translate&gt;

Također, dodajte opciju za biranje jezika na vrh vašeg članka koristeċi <languages /> tag:

CODE Dodavanje izbornika za jezik
&lt;languages /&gt;
&lt;translate&gt;
Mi koristimo [http://translatewiki.net/wiki/Translating:Page_translation_feature TranslateWiki Page translation] za pomoć pri prevođenju stranica Gentoo Wikija na druge jezike.
Wiki koristi gettext sistem poruka koji razdvaja članke u male dijelove teksta koji se s lakoćom prevode.
&lt;/translate&gt;

Nakon što je vaš članak potpun, možete zatražiti odobrenje prevođenja.

Za urednike: Odobrenje prevođenja

Nakon što ste završili prethodni korak (dodavanje izbornika za jezike i tagova za prijevod), stranica će automatski biti ponuđena na Page translation stranici. Administrator ili vodeći prevoditelj će provjeriti kvalitetu članka i time odobriti ili odbiti prijedlog. Pobrinite se da pratite stranice diskusije jer se one koriste za objašnjenje razloga zašto je prijevod odbijen.

Za svih: Postati prevoditelj

Provjerite Gentoo Wiki:Translators stranicu da vidite postoji li već prevoditelj za vaš jezik. Ako ste prvi prevoditelj za određeni jezik, molimo prevedite prvo ovu stranicu. Napravite stranicu na vašem userspaceu s prijevodom ove stranice. Dodajte link na nju kad zatražite status prevoditelja.

Kad ste ispunili zadaću, ili ako niste prvi prevoditelj za vaš jezik, dodajte se na Gentoo_Wiki:Translator_account_requests.

Za prevoditelje: Prevođenje

Da bi započeli prevoditi članak, kliknite na Translate this page link ispod naslova stranice. Na idućoj stranici, odaberite jezik na koji ćete prevoditi u gornjem desnom uglu.

Ukazati će vam se tablica s pasusima koji se mogu prevesti. Kliknite na linkove koji su krajnje lijevo da vam se pokaže kućica za upis za vaš prijevod. Kad ste gotovi s pasusom, kliknite Skip to next translation. Kad ste gotovi, kliknite Save translation.

Specijalne šablone

Ovi šabloni su prevedeni:

NEW! Šabloni se ne moraju mijenjati, oni se automatski prikazuju u prijevodu.

Ako ne možete pronaći vaš jezik, ili želite predložiti nove šablone za prijevod, kontaktirajte a3li

Iznimke kod language koda

For some scripts, there is no usable ISO 639-1 code. These exceptions are used instead: Za neke skripte, nema postojećih ISO 639-1 kodova. Umjesto toga, ove iznimke se koriste:

Language kod Jezik
zh-cn Simplified Chinese (简体中文)

Statistike jezika

Možete pronaći listu stranica upisom vašeg language koda na Special:LanguageStats koji će po defaultu pokazati koje stranice još nisu potpuno prevedene.